expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

enCik Nuffnang..

tolong klik banner .. ^_^

blogger sporting

Wednesday, May 7, 2014

contoh surat rasmi perletakan jawatan notis satu bulan !!

assalamualaikum uols ..
ya Allah .. lamanya x update blog... rindu gilak !
rindu join segmen, join giveaway, rindu follow memollow .. 
rindu blogwalking korang ! huhu
btw, saya dah nak resign kerja bcoz of xda nak jaga baby baru lahir "Nur Balqis Wafiyyah" (baru 2months)
saya tak sanggup bg org lain jga . uhuhu T.T

so, di sini saya nak bg contoh surat rasmi untuk letak jawatan .. :)
mana la tau ad yg xda idea nak tulis apa kan ..
so, check it out ! 
v
v
v
v
v

CONTOH SURAT :

*********************************************************************************

Nooramyma Ommar
Batu 7 ½, Jalan Tuaran
Kota Kinabalu,
Sabah.


Kepada : Pengurus Sumber Manusia
Big Wheel Green Tyres                                                                                     8 Mei 2014

Puan,

PER : PERLETAKAN JAWATAN
                            
Merujuk perkara di atas, saya Nooramyma Binti Ommar, A113, bertugas sebagai General Admin and Human Resources ingin memaklumkan kepada pihak pengurusan tentang permohonan saya untuk meletak jawatan dengan notis satu bulan bermula pada 8 Mei 2014 hingga 8 Jun 2014.

Sehubungan itu, tujuan saya menghantar notis perletakan jawatan ini ialah disebabkan masalah dan kesulitan yang tidak dapat dielakkan seterusnya mendesak untuk saya berhenti bekerja dengan serta merta. Saya memohon maaf kerana kesulitan ini amatlah dikesali.

Oleh yang demikian, saya amat menghargai kerjasama dari pihak pengurusan. Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak syarikatkerana telah banyak memberikan tnjuk ajar dan kepercayaan kepada saya selama melaksanakan tugas.

Sekian, terima kasih.







Yang benar,




_______________________
(NOORAMYMA OMMAR)
GA & HR


17 comments:

fatimah_spkd said...

saya copy paste skit.. tunggu masa nk hntr dkt boss..cuma saya kes lain skit..sebab boss yang "baik hati"..
saya suka ayat yg ada kat blog awak..
##be yourself no matter what. some will adore you & some will hate everythings about you.. But who cares ? its your life.. make the most out of it## bagi kekuatan dkt saya..

Anonymous said...

hai. terima kasih

Anonymous said...

SIS..SY RESPECT DGN SIS SEBAB DGN SENAG HATI NAK BEHENTI KERJA SBB NAK JAGA BBY.. SY NK JGK BUAT MCM SIS..TP XBERAPA BERANI..TAKUT NK JD SURI RUMAH..NK GALAS TUGAS YG BERAT..TP KESIAN TGK BBY YG KDG2 SENGAJA BUAT PERANGAI..XNAK KAT ORG LAIN..NAK KT SY JE BILA SY ADE.. T..T.. PLEASE ADVICE ME..BG KEKUATAN UTK SY JGK..SOB3

Ana said...

Assalamu'alaikum, terima kasih. =]

Synth Little Cloud said...

Terima kasih atas perkongsian..contoh surat resign yg sy cari2..simple..

Synth Little Cloud said...

Terima kasih atas perkongsian..contoh surat resign yg sy cari2..simple..

Anonymous said...

Saya kerja kfc,best..mmg best tapi manager kuat maki,bahasa pun boleh tahan kasar.Macam-macam perkataan keluar.Memang nak kerja tapi kalau hari-hari kena dengar maki dia,siapa tahan.lepas tu byk songeh pulak tu.Ini tak kena,itu tak kena,cari berus tak jumpa pun kena marah + maki.So saya resign.

Unknown said...

B4 ni compny bayar ot. Dlm kegawatan ekonomi ot d mansuh kn. Patut ka nak letak reason bhnti krja d sbab kn tiada ot??

Amyma Omar said...

Semoga bermanfaat untuk awak

Amyma Omar said...

Banyak sebab kenapa saya sanggup berhenti kerja . Sebenarnya dari awak juga, semoga dipermudahkan urusan awak k. Terima kasih .

Amyma Omar said...

Semoga bermanfaat

Amyma Omar said...

Saya pun stress jugak klu camtu. Haha semoga dipermudahkan urusan cik

Amyma Omar said...

Sekarang ni susah cari kerja. Tapi kalau cik rasa tak berbaloi, apa salahnya. Atau lebih baik teruskan kerja. Takda ot maybe supaya lebih banyak masa diluangkan bersama family.tq singgah.

Mohammad Firdaus Rosdi said...

Mcm kes sy nie hari2 nk kne follow up kerja purchasing.. Dah bosan asyik kne maki bising tiap2 hari.. Hope dipermudahkn urusan saya.. Aamin..

Anonymous said...

Klo lagi dua tiga hari nk berhenti kerja then besok bagi Surat berhenti bole Ke??

Nur Ain said...

contoh surat yg simple..tggu msa nk hntr jer.. sbb xrela dipergunakan lg utk thu ssuatu...

Anonymous said...

Tenkiu.. saya shre ye.. nak buat surat resign sbb gji celah gigi iaitu 400 wlwpon sale sebulan ratus ribu..suruh buat kerja mcm2 tak setimpal dgn gji..bila mintak cuti dipanggil dan dipertikaikan kerana suka cuti..dlm 5 bulan kerja bru 6 hari cuti,, better get out frm tht compny...