expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

enCik Nuffnang..

tolong klik banner .. ^_^

blogger sporting

Tuesday, January 7, 2014

cara-cara hilangkan rasa ngantuk

assalamualaikum..
sejak kebelakangan ni,mula rasa ngantuk2 dan pening.. 
baru jam9 pagi, tapi mata dah nak tutup..terasa berat sangat..
seksa tau,kerja mcm ni.. dengan perut yg memboyot lagi..
mcm nak nangis jew.. huhu
mungkin ni kesan untuk orang2 yg nak dekat beranak kot.. huhu neves gilaaa...
ekceli.. bukan serius pun nak bagi tips hilangkan ngantuk..
sebab ni cara saya nak hilangkan.. hehe
FIRST, saya sediakan seberapa banyak makanan ringan (tu la berat semacam je tu) 
lepastu kerja saya makan je la.. huhu
tapi ingat tau,jangan makan COKLAT ! sebab benda tu manis,nanti akan buatkan korang betambah2 ngantuk.. huhu saya tau lah,sebab dah try.. mcm2 jenis coklat saya makan,akhirnya,ngantuk jugak..huh! 

hari ni,saya dah siap sdia singgah kat kedai runcit beli keropok yg harga 10sen tu .. FULL SATU PLASTIK BESAR..!! haha
memang bahaya jugak makan benda ni,tapi tu je cara nak hilangkan ngantuk+ pening saya..

korang ad suggestion lain x?? tolong sayaaa.... ngantuk sangat ni..... tulang belakang pun dah sakit2.. xlarat nak kerja dengan perut memboyot.. :( 
sedihhhhh.................

8 comments:

cik yaya said...

Assalamualaikum kak, lect Yaya penah bagi tahu kalau nak hilangkan mengantuk masa sujud akhir solat subuh tu lama sikit macam satu minit ke.. tapi kalau yang hamil ni tak tahu la boleh ke tidak

Amyma Omar said...

walaikumsalam yaya.. terima kasih sangat.. nanti akak try.. insyaAllah boleh kot. :)

msredcheesecake said...

sy pon asik ngnatuk je...leh cuba tips cik yaya tu

Amyma Omar said...

msredcheesecake : kankankan.. hihi nanti kita try.. :)

Nao Mei said...

penat pembawakan budak kot dear...
cik akak tak tau nak bgi tip nie...
sebab org mengandung nie bayk yang kena jaga kan..hihi....yang paling penting....lelapkan mata untuk 5 minit..tenangkan fikiran...insyaAllah

Amyma Omar said...

Nao Mei : mungkin lah.. hmm mcm2 kan.. okay thanx cik akak.. nak praktikkan jugak. :)

Hatin Athirah said...

Teringat zaman study.. beli lah makanan ringan, nescafe, redbull, kopi sepahit pahitnya.. bila habis je, teros tido tak ingat dunia. huhuhu

Amyma Omar said...

hatin : hihi xpandai minum nescafe.. kang xpasal2 akak pengsan.. haha