expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

enCik Nuffnang..

tolong klik banner .. ^_^

blogger sporting

Wednesday, May 7, 2014

Little Princess newborn to a world :)

Assalamualaikum ..
nak #throwback balik ..
pada 2 Mac 2014, Jam 1.45 petang, saya dah selamat melahirkan seorang puteri yang sangat comel ..

check in hospital jam 7.15 pagi .. doktor cek baru 5cm .. tapi muka I relax jak. siap doktor lain (chinese) tanya. "U berapa cm? 2cm ka?" , "nope, dah 5cm", terkejut doktor tu.. haha dia xsangka pulak sebb time tu I betul2 relax yg mcm bukan maw beranak. hikhik
masuk labour room dari jam 10.30 ..tp baru 6cm. kena induce lagi. sakitnyaaa... lepas tu rasa sakit tiap selang 5 minit . ya Allah, sakit sangat. tapi baby belum maw keluar . jam 1.30 petang dah mula rasa kepala baby menolak-nolak kat bawah tu. cepat2 teriak panggil doktor.. hihi 
lama sangat maw keluar kepala baby tu sampai saya dah nak putus semangat. putus nafas pun ada.
doktor xtolong , diorang biar kita sendiri push. sengsara sangat uols .
tapi lepas keluar kepala, fuhhhh.... lega. lepas tu doktor bg tengok wajah baby. (dalam hati, comelnyaa, besarnyaa mata diaa)
then dia bg tengok anus baby .. 
doktor : mama, tengok dia punya. baby apa ni mama?
saya : ha.. baby girl .. (sambil muka blur happy atau x,sebab dr awal kita expect baby boy)
doktor : kenapa mama? anak first perempuan ka?
saya : yaa..
doktor : xpa la , yg penting selamat lahir kann..
saya : ...senyum jak .

dalam hati, bersyukur sangat .. even I xdapat babyboy tapi puteri saya ni amat bermakna.. 

selang 7 hari, baru bagi dia nama .
sebab baru bincang2 nagn husband hihi siap gaduh2 lagi.. berebut maw bg nama.. 
kalau boy yg keluar, I dah siap2 tulis senarai nama dalam buku. haha tp nama girl langsung xdak. so terpaksa google2 .. pilih yang ada makna..
memula tu, nak bagi nama Widad Wafiyyah . tapi husby xsetuju . huhuhu sedihh... 
lepas tu, bagi lagi nama Nawal Husna. haha addicted sangat dengan drama #AstroRia tu .. hikhik
tapi husby maw bg nama Balqis Batrisyah ..
argghh .. I pulak yg xsetuju. sebab bnyak org sekeliling nama Batrisyah tu. 
huhu mula lah situ perbalahan kecil.. hikhik kitorang xsepakat sampai dekat jabatan pendaftaran. haha dekat kaunter pun,sampai pegawai tu tunggu lama.. alahaii.. malu betull.. 
last2, dua2 mengalah. 
so, I yg decide guna idea dia ngan I.
terjadilah namanya Nur Balqis Wafiyyah .
 yang memberi makna Cahaya Ratu Sempurna atau Ratu yang memberikan cahaya dan kesempurnaan .

so, sekarang Aqish (nama manja dia) dah masuk 2months . 

ni gambar masa 2months(sekarang la tuuu .. ngeee)

gambar baru lahir. xda save. payah maw upload.. haha
sayanggggggg baby Aqish ketat2 ... :D


*******THE END******


P/S : do follow me and klik2 nuffnang ek .. :)




3 comments:

Syazwani Afandi said...

Salam, saya admin dari blog sihatcantikbywns nak minta jasa cik untuk email kepada saya

Nama:
Alamat:
No. HP:

ada sedikit hadiah dari kami. Maaf blog itu dah delete. saya menunggu email anda.

Terima Kasih

Syazwani Afandi said...

Salam, saya admin dari blog sihatcantikbywns nak minta jasa cik untuk email kepada saya wanis_syazwani@yahoo.com

Nama:
Alamat:
No. HP:

ada sedikit hadiah dari kami. Maaf blog itu dah delete. saya menunggu email anda.

Terima Kasih

Amyma Omar said...

Wassalam.. Lamanya dah 3tahun berlalu. Tq ya .