expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

enCik Nuffnang..

tolong klik banner .. ^_^

blogger sporting

Thursday, September 12, 2013

tutorial : buang word verification dekat blog

hai,assalamualaikum semuaa..
ramai yang dah suruh saya buang benda alah ni,tapi xreti.. hehe
lepas kite godek2 ENCIK GOOGLE,barulah boleh buang..
setiap kali kawan2 blogger nak datang komen jak mesti malas bila nampak macam ni..hehehe


so,langkah2 nak buang WORD VERIFICATION tu :-

  1. DASHBOARD > SETTING > COMMENTS 
  2. scroll kat bawah sekali yaa,n korang akan nampak macam ni > SHOW WORDS VERIFICATION FOR COMMENTS?
macam ni > 

tolong klik BUTTON NO..and then tekan SAVE SETTINGS .. 

okay,mudah jak.. benda tu akan hilang,n kawan2 bloggers akan rajin komen kat BLOG anda.. haha
harap2 lepas ni xde lagi mengadu kat aku pasal komen kat blog aku ya.. hehe

gambar : kredit to blogger HASRULHASSAN .. hehe 

p/s : tolong saya klik LINK ni ye > http://coolstuffcdn.com/share/my/3280/4071438  

terima kasih semuaa...

4 comments:

Asha Lya said...

Haah mcm nie baru ok ;)

TelingaBulat said...

thans for info..mule2 ade gak bnde alah ni..ssh kawan nk komen now alhamdulillah

Amyma Omar said...

hehe.. dah okay dah kan lepas buang.. kikiki :p

Amyma Omar said...

sama2.. sharing is caring ..^_^